Egyesületünkről

hírlevélplusz

Eseménynaptár

Utolsó hónap december 2021 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 48 1 2 3 4 5
week 49 6 7 8 9 10 11 12
week 50 13 14 15 16 17 18 19
week 51 20 21 22 23 24 25 26
week 52 27 28 29 30 31

Előző honlap

Szombathelyi ifik sikere Budapesten

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Ismét szép sikereket könyvelhetett el a Szombathelyi Szépítő Egyesület ifjúsági tagozatos fiataljainak köszönhetően a hétvégén Budapesten.

A Város - és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) XXVI. alkalommal rendezte meg a „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” című pályázatának díjátadó ünnepségét és kiállítás megnyitóját. A rendezvénynek a Budapesti Történeti Múzeum Barokk Udvara adott helyet.

A megnyitó beszédek után került sor a díjak átadására. A Szombathelyi Szépítő Egyesület ifi tagozatának két fiatalja küldte be pályaművét a felhívásra. A két fiatalember már negyedik éve juttatja el írásos pályázati anyagát a szövetségnek. Minden évben szép eredményekkel térnek haza a fiatalok, így volt ez az idén is.

A szombaton megtartott díjátadó ünnepségen Simon Dániel, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium végzős tanulója I. helyezést ért el Hefele Menyhért Szombathely híres építésze című munkájával. Vigh Kornél a Szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskola tanulója III. helyezett lett, ő az iskola névadójának munkásságát dolgozta fel pályamunkájában. A díjátadó után került sor ugyanezen a helyszínen a Hungaria Nostra éves közgyűlésére.

A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt többek között az Országos Nyári Ifjúsági Örökségvédő Tábor előkészületeiről szóló tájékoztatás. A tábornak az idei évben városunk biztosít helyet Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.

Kísérőkkel együtt 40 főt lát vendégül a házigazda Szombathelyi Szépítő Egyesület. A táborba azon fiatalok jelentkezhetnek, akik a szövetség által kiírt felhívásra beküldték pályázatukat és eredményesen szerepeltek. Köszönjük a fiataloknak, hogy ismét öregbítették egyesületünk és városunk hírnevét.

Bődi Lívia

   

Holper Ambrus emlékkonferencia

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

   

Oklevelet kapott a Szombathelyi Szépítő Egyesület

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

A Szent Márton Emlékév sikeres lebonyolításában közreműködőket köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvényen megjelenteknek emléklapot és ajándékot adott át a polgármester, és Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda igazgatója.

(Forrás: szombathely.hu)

   

A Szombathelyi Szépítő Egyesület „Szombathelyi szobrok” rajzpályázatának helyezettjei

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

1 – 4. o. helyezettjei:

1. Dorizza Lisa Stella 3.o. Felsőcsatári Nemz. Nyelvoktató Ált. Iskola
2. Palatin Adrienn 4.b. Brenner János Általános Iskola
3. Varga Máté 4.o. Szegedi Petőfi Sándor Ált. Iskola

Különdíjas: Géczi Lili 4.a. Brenner János Általános Iskola
   

Újabb QR-kódos táblát avatott a Szombathelyi Szépítő Egyesület

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Szombathelyi polgárok szoborcsoport után a VAOSZ-udvarban található Millenniumi falfreskó is kapott egy QR-kódos táblát.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület a szombathelyi önkormányzat támogatásával készíttette el a tájékoztató jelzést. A QR-kód leolvasását követően a Hírlevél Plusz erre a célra kialakított felületén bárki elolvashatja a falfestmény történetét, jelenleg magyar, angol, francia és német nyelven.

 

Bővebben: Újabb QR-kódos táblát avatott a Szombathelyi Szépítő Egyesület

   

3. oldal / 14