Egyesületünkről

hírlevélplusz

Eseménynaptár

Utolsó hónap december 2021 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 48 1 2 3 4 5
week 49 6 7 8 9 10 11 12
week 50 13 14 15 16 17 18 19
week 51 20 21 22 23 24 25 26
week 52 27 28 29 30 31

Előző honlap

Mutasd be, neked mitől szép a „Nyugat királynője”!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Ragadj fényképezőgépet, kamerát vagy mobilt!

Légy kreatív, fedezd fel a város egyediségét, és nyerd meg a számos díj egyikét!

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Szombathelyi Szépítő Egyesület helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdet általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

A pályázati feltételek, illetve a nevezési lap a www.bdmk.hu/maskep honlapon érhető el.

 

 

Szombathelyi tag a Város - és Faluvédők Szövetségének választmányában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Város - és Faluvédők Szövetsége Várpalotán tartotta a XXXV. Országos Találkozóját és Szakmai Konferenciáját 2016. augusztus 4-6 között.

Az eseményen több mint százan vettek részt az ország különböző területein működő város szépítő - és védő egyesületek képviseletében. A Szombathelyi Szépítő Egyesület öt fővel képviseltette magát a három napos rendezvényen, melyen többek között a szövetség választmányának tisztújító közgyűlését is megtartották. A választás eredményeképpen Ráday Mihály maradt a szervezet elnöke. A 15 fős választmány tagjai az ország különböző városainak szépítő egyesületi képviselőiből állt össze.

A szövetség és a szombathelyi egyesület fennállása óta először Szombathely is képviselteti magát a választmányi tagságban, hiszen a jövőben tagként segíti a szervezet munkáját Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke is. A választmány elnökségében Budapest, Hódmezővásárhely, Debrecen és Kővágóörs van jelen, míg a választmányban Szombathely mellett Ságújfalu, Vác, Jászberény, Kárász, Kisújszállás, Tapolca, Sümeg, Várpalota és Martfű képviselteti magát.

Az elnök asszonynak ezúton is gratulálunk, és választmányi munkájához sok sikert kívánunk!

 

Gyulai táborban a szombathelyi ifi városvédők

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Gyulán táborozhattak azok a szépítő egyesületi fiatalok, akik a Város - és Faluvédők Országos Szövetsége (Hungaria Nostra) által kiírt pályázaton sikereket értek el. A 2016. július 10 – 16 között Gyulán megrendezett tábor ajándék azoknak a városvédő ifiknek, akik időt és fáradtságot nem sajnálva készítik el pályázataikat, makettjeiket. A szövetség táborát Pinczésné Kiss Klára titkár szervezi meg, az idei évben a szövetség alelnöke Széphegyi László is ott volt a táborban.

   

Példás összefogás eredménye a megújulás: felújították a szombathelyi falfestményt

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2016. május 24-én sajtótájékoztató keretén belül adták át a VAOSZ udvarban található, felújított falfestményt és a tájékoztató táblákat.

A falfestmény felújítását Dr. Puskás Tivadar SZMJV Polgármesterének pénzügyi támogatásával, a táblákat pedig dr. Takátsné dr. Tenki Mária belvárosi képviselő 500 000 Ft értékű felajánlásával újították meg.

Szombathely legrégibb és legpatinásabb egyesülete volt az összefogás fő mozgatórugója.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület a tavalyi évben ünnepelte megalakulásának 130 éves jubileumát. 2015-ben a belváros képviselője Dr. Takátsné dr. Tenki Mária kérte fel az egyesületet arra, hogy a VAOSZ udvarban a millenniumi falfreskó szomszédságában található információs táblák felújítási munkálatait szervezze meg.

 

Bővebben: Példás összefogás eredménye a megújulás: felújították a szombathelyi falfestményt

   

Tavaszi virágvarázs a Fő téren

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Az idén 23. alkalommal szombaton a hagyományokhoz híven a Fő téren rendezte meg tavaszi virágvásárát a Szombathelyi Szépítő Egyesület.
A virágvásár első kezdeményezésként 1928-ban merült fel az akkori egyesület vezetősége részéről. A „Virágos Szombathely” program célja az volt, hogy a középületeken és a magánházak sokaságán

„…..virágerdő díszelegjen és szórjon színt és illatot feledhetetlen benyomást a járókelő lelkébe.”

Majd 1969-ben a városi tanáccsal közösen került meghirdetésre a „Virágos, tiszta Szombathelyért” mozgalom, amely kezdeményezés már a parkokra, vendégjárdákra is kiterjedt. A szombati virágvásáron a kereskedők sokszínű, tarka-barka növényekkel várták a vásárlókat. A kínálatban az egynyári és balkon növények mellett muskátlik, faiskolai növények, kaktuszok is megtalálhatóak voltak. A kereskedők virágápolási és kertészeti tanácsokkal is segítették a vásárlókat. A kínált termékek kiemelt színfoltjai a kertkultúránknak, befolyásolják az életminőséget és kedvező hatásúak a környezet arculatára.

Az egyesület a jövőben is mindent megtesz a kertkultúra fejlesztéséért és népszerűsítéséért, egy szebb, élhetőbb környezet kialakításáért, ezért tervbe van az őszi virágvásár megrendezése is.

   

Meghívó - közgyűlés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

TISZTELT TAGTÁRSUNK!

Egyesületünk 2016. évi közgyűlését 2016. május 26-án 16:30 órakor tartjuk az Ady tér 5. szám alatt - MMIK földszint 12. terem - melyre ezúton hívunk és várunk minden tagtársat.

Napirendi pontok:

  • Beszámoló a 2015. évi munkáról - Ea.: Bődi Lívia elnök
  • 2015. évi pénzügyi beszámoló, közhasznúsági melléklet - Ea.: Kőszegfalviné Pajor Klára titkár
  • 2016. évi programtervezet - Ea: Bődi Lívia elnök
  • 2016. évi költség tervezet - Ea: Kőszegfalviné Pajor Klára titkár
  • Egyebek

Egyesületünk alapszabályának 5. § (6) bekezdése szerint a közgyűlés akkor határozatképes, ha a szavazásra jogosult tagok 50 %-a + 1 fő jelen van.

A közgyűlés előtt lehetőség lesz a tagdíj befizetésére. Tagdíj 2016. évre: 3000 Ft/év, nyugdíjasoknak 1500 Ft/év.

Számlaszámunk: 72700260-30224645 (Rum és Vidéke Takarékszövetkezet)

Határozatképtelenség miatt megismételt közgyűlésünket ugyanezen a napon

17.00 órakor tartjuk e meghívóban rögzített napirendi pontokkal.

A megismételt közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes, így a távolmaradás jogkövetkezményeire minden tagunk figyelmét felhívjuk.

Szombathely, 2016. május 03.

Tisztelettel:

Bődi Lívia
elnök 
sk.

 

Az Szja. 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Segítsen Ön is a Szombathelyi Szépítő Egyesületnek az 1% gyűjtésében! Köszönjük!
Adószámunk: 19896513-1-18

   

5. oldal / 14