Egyesületünkről

hírlevélplusz

Eseménynaptár

Utolsó hónap január 2021 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 53 1 2 3
week 1 4 5 6 7 8 9 10
week 2 11 12 13 14 15 16 17
week 3 18 19 20 21 22 23 24
week 4 25 26 27 28 29 30 31

Előző honlap

Szombathelyi tag a Város - és Faluvédők Szövetségének választmányában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Város - és Faluvédők Szövetsége Várpalotán tartotta a XXXV. Országos Találkozóját és Szakmai Konferenciáját 2016. augusztus 4-6 között.

Az eseményen több mint százan vettek részt az ország különböző területein működő város szépítő - és védő egyesületek képviseletében. A Szombathelyi Szépítő Egyesület öt fővel képviseltette magát a három napos rendezvényen, melyen többek között a szövetség választmányának tisztújító közgyűlését is megtartották. A választás eredményeképpen Ráday Mihály maradt a szervezet elnöke. A 15 fős választmány tagjai az ország különböző városainak szépítő egyesületi képviselőiből állt össze.

A szövetség és a szombathelyi egyesület fennállása óta először Szombathely is képviselteti magát a választmányi tagságban, hiszen a jövőben tagként segíti a szervezet munkáját Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke is. A választmány elnökségében Budapest, Hódmezővásárhely, Debrecen és Kővágóörs van jelen, míg a választmányban Szombathely mellett Ságújfalu, Vác, Jászberény, Kárász, Kisújszállás, Tapolca, Sümeg, Várpalota és Martfű képviselteti magát.

Az elnök asszonynak ezúton is gratulálunk, és választmányi munkájához sok sikert kívánunk!

 

Gyulai táborban a szombathelyi ifi városvédők

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Gyulán táborozhattak azok a szépítő egyesületi fiatalok, akik a Város - és Faluvédők Országos Szövetsége (Hungaria Nostra) által kiírt pályázaton sikereket értek el. A 2016. július 10 – 16 között Gyulán megrendezett tábor ajándék azoknak a városvédő ifiknek, akik időt és fáradtságot nem sajnálva készítik el pályázataikat, makettjeiket. A szövetség táborát Pinczésné Kiss Klára titkár szervezi meg, az idei évben a szövetség alelnöke Széphegyi László is ott volt a táborban.

 

Példás összefogás eredménye a megújulás: felújították a szombathelyi falfestményt

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2016. május 24-én sajtótájékoztató keretén belül adták át a VAOSZ udvarban található, felújított falfestményt és a tájékoztató táblákat.

A falfestmény felújítását Dr. Puskás Tivadar SZMJV Polgármesterének pénzügyi támogatásával, a táblákat pedig dr. Takátsné dr. Tenki Mária belvárosi képviselő 500 000 Ft értékű felajánlásával újították meg.

Szombathely legrégibb és legpatinásabb egyesülete volt az összefogás fő mozgatórugója.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület a tavalyi évben ünnepelte megalakulásának 130 éves jubileumát. 2015-ben a belváros képviselője Dr. Takátsné dr. Tenki Mária kérte fel az egyesületet arra, hogy a VAOSZ udvarban a millenniumi falfreskó szomszédságában található információs táblák felújítási munkálatait szervezze meg.

 

Bővebben: Példás összefogás eredménye a megújulás: felújították a szombathelyi falfestményt

   

Tavaszi virágvarázs a Fő téren

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Az idén 23. alkalommal szombaton a hagyományokhoz híven a Fő téren rendezte meg tavaszi virágvásárát a Szombathelyi Szépítő Egyesület.
A virágvásár első kezdeményezésként 1928-ban merült fel az akkori egyesület vezetősége részéről. A „Virágos Szombathely” program célja az volt, hogy a középületeken és a magánházak sokaságán

„…..virágerdő díszelegjen és szórjon színt és illatot feledhetetlen benyomást a járókelő lelkébe.”

Majd 1969-ben a városi tanáccsal közösen került meghirdetésre a „Virágos, tiszta Szombathelyért” mozgalom, amely kezdeményezés már a parkokra, vendégjárdákra is kiterjedt. A szombati virágvásáron a kereskedők sokszínű, tarka-barka növényekkel várták a vásárlókat. A kínálatban az egynyári és balkon növények mellett muskátlik, faiskolai növények, kaktuszok is megtalálhatóak voltak. A kereskedők virágápolási és kertészeti tanácsokkal is segítették a vásárlókat. A kínált termékek kiemelt színfoltjai a kertkultúránknak, befolyásolják az életminőséget és kedvező hatásúak a környezet arculatára.

Az egyesület a jövőben is mindent megtesz a kertkultúra fejlesztéséért és népszerűsítéséért, egy szebb, élhetőbb környezet kialakításáért, ezért tervbe van az őszi virágvásár megrendezése is.

   

Meghívó - közgyűlés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

TISZTELT TAGTÁRSUNK!

Egyesületünk 2016. évi közgyűlését 2016. május 26-án 16:30 órakor tartjuk az Ady tér 5. szám alatt - MMIK földszint 12. terem - melyre ezúton hívunk és várunk minden tagtársat.

Napirendi pontok:

  • Beszámoló a 2015. évi munkáról - Ea.: Bődi Lívia elnök
  • 2015. évi pénzügyi beszámoló, közhasznúsági melléklet - Ea.: Kőszegfalviné Pajor Klára titkár
  • 2016. évi programtervezet - Ea: Bődi Lívia elnök
  • 2016. évi költség tervezet - Ea: Kőszegfalviné Pajor Klára titkár
  • Egyebek

Egyesületünk alapszabályának 5. § (6) bekezdése szerint a közgyűlés akkor határozatképes, ha a szavazásra jogosult tagok 50 %-a + 1 fő jelen van.

A közgyűlés előtt lehetőség lesz a tagdíj befizetésére. Tagdíj 2016. évre: 3000 Ft/év, nyugdíjasoknak 1500 Ft/év.

Számlaszámunk: 72700260-30224645 (Rum és Vidéke Takarékszövetkezet)

Határozatképtelenség miatt megismételt közgyűlésünket ugyanezen a napon

17.00 órakor tartjuk e meghívóban rögzített napirendi pontokkal.

A megismételt közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes, így a távolmaradás jogkövetkezményeire minden tagunk figyelmét felhívjuk.

Szombathely, 2016. május 03.

Tisztelettel:

Bődi Lívia
elnök 
sk.

 

Az Szja. 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Segítsen Ön is a Szombathelyi Szépítő Egyesületnek az 1% gyűjtésében! Köszönjük!
Adószámunk: 19896513-1-18

   

Tavaszi szemétszedés a mocsárban

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2016. március 24-én csütörtökön a Szombathelyi Szépítő Egyesület 5 fős kis társasága szemetet szedett a Potyondi mocsárban a tavaszi rügybontakozás előtt.

Tudta Ön, hogy Szombathelyen van egy mocsár? Jelentem van!

Eredetileg Potyondi ároknak hívták a rohonci vasútvonal találkozásának szegletében elhelyezkedett területet. Ennek középső részén helyezkedik el a Potyondi tó, amely soha nem szárad ki, még a legmelegebb időben sem.

 

Bővebben: Tavaszi szemétszedés a mocsárban

   

5. oldal / 14