Utolsó hónap április 2020 Következő hónap
week 14 1 2 3 4 5

Szombathelyi ifik sikere Budapesten

Ismét szép sikereket könyvelhetett el a Szombathelyi Szépítő Egyesület ifjúsági tagozatos fiataljainak köszönhetően a hétvégén Budapesten.

A Város - és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) XXVI. alkalommal rendezte meg a „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” című pályázatának díjátadó ünnepségét és kiállítás megnyitóját. A rendezvénynek a Budapesti Történeti Múzeum Barokk Udvara adott helyet.

A megnyitó beszédek után került sor a díjak átadására. A Szombathelyi Szépítő Egyesület ifi tagozatának két fiatalja küldte be pályaművét a felhívásra. A két fiatalember már negyedik éve juttatja el írásos pályázati anyagát a szövetségnek. Minden évben szép eredményekkel térnek haza a fiatalok, így volt ez az idén is.

A szombaton megtartott díjátadó ünnepségen Simon Dániel, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium végzős tanulója I. helyezést ért el Hefele Menyhért Szombathely híres építésze című munkájával. Vigh Kornél a Szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskola tanulója III. helyezett lett, ő az iskola névadójának munkásságát dolgozta fel pályamunkájában. A díjátadó után került sor ugyanezen a helyszínen a Hungaria Nostra éves közgyűlésére.

A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt többek között az Országos Nyári Ifjúsági Örökségvédő Tábor előkészületeiről szóló tájékoztatás. A tábornak az idei évben városunk biztosít helyet Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.

Kísérőkkel együtt 40 főt lát vendégül a házigazda Szombathelyi Szépítő Egyesület. A táborba azon fiatalok jelentkezhetnek, akik a szövetség által kiírt felhívásra beküldték pályázatukat és eredményesen szerepeltek. Köszönjük a fiataloknak, hogy ismét öregbítették egyesületünk és városunk hírnevét.

Bődi Lívia